Wise Hesabı: İnceleme ve Görsellerle Hesap Açılışı

Wise Hesabı: İnceleme ve Görsellerle Hesap Açılışı

Wise hesabı, (eski adıyla TransferWise) 50’den fazla para biriminde çok ucuz ve çok hızlı para transferi imkanı sağlayan uluslararası bir para hesabıdır. Bu hesap ile edineceğiz banka bilgileriyle 30’dan fazla ülkede ödeme kabul edebilirsiniz. Aslında, bu hesabın eski ismi çoklu para hesabı idi. Ancak, şirket hisselerini halka açmaya karar verdi ve ismini TransferWise‘dan Wise‘a dönüştürdü. Bu kapsamda ürünün adı da artık Wise hesabı. 🙂

Wise‘ın bu ürünü benin gibi uluslararası piyasalara yatırım yapma amacıyla uluslararası aracı kurumlarda hesap açan biri için devrimci bir ürün! Zira edindiğim dolar hesabı bilgileriyle ABD merkezli TD Ameritrade, Interactive Brokers ve Webull gibi aracı kurumlardaki yatırım hesaplarıma neredeyse sıfır maliyetle para yatırıp çekebiliyorum. Ayrıntılar için Wise Çoklu Para Hesabı ve TD Ameritrade, Para Çekimi: TD Ameritrade’den Banka Hesabınıza ve Wise Dolar Hesabı ve Interactive Brokers başlıklı yazılarıma göz atabilirsiniz.

Bu ürün ile edindiğim adıma kayıtlı ABD banka hesap bilgileri ile yurtdışına para transferi sorununu çözmüş oldum. Çok sayıda okurumdan da Wise hakkında nasıl hesap açılır, nasıl para gönderilir şeklinde soru ve yazı talebi geldi. Bende bu talebi karşılamak için bu yazıyı yazmaya karar verdim. Önce firmayı kısaca inceleyelim.

Wise hakkında

Wise, Taavet Hinrikus ve Kristo Käärmann tarafından 2011 yılında kurulmuş uluslararası finansal teknoloji şirketidir. Amacını sınırları kaldırarak hızlı, şeffaf bir biçimde uluslararası para transferi hizmeti sunmak olarak özetleyebilirim. Bu girişim 1 milyar dolar civarında girişimcilik sermayesi desteği aldı. Günümüzde her ay 4,5 milyar Sterlin’lik para transferi yapıyor. Eski finansal para transferi sistemine göre müşterilerine muazzam tasarruflar sağlıyor.

Wise hesabı nedir?

Yazının en başında da belirttiğim gibi 50’den fazla para biriminde çok ucuz ve çok hızlı para transferi imkanı sağlayan bir hizmet. Yani paranızı 50’den fazla para biriminde tutabilirsiniz. Para dönüştürme yani kur maliyeti ise geleneksel bankacılık sistemine göre oldukça ucuz. Firmanın iddiası 7 kata yakın daha ucuz olduğu şeklinde. Bence çok daha önemli olan özelliği ise toplam 10 para biriminde adınıza düzenlenmiş banka hesap bilgileri sağlaması. Bu 10 para birimi şu şekilde: ABD Doları, İngiliz Poundu, Avro, Kanada Doları, Avustralya Doları, Yeni Zelanda Doları, Singapur Doları, Macaristan Forinti, Romanya Livası ve Türk Lirası. Yani bu ülkelere fiziki olarak gitmeden bu ülke bankalarında hesap açmış oluyorsunuz!

Artıları

ABD Doları, İngiliz Poundu ve Avro banka detaylarınız ile o ülkelerde elektrik, su faturası ödeyebilirsiniz. Yada o ülkelerde sunulan hizmetlere abone olabilir, otomatik ödemeler yapabilirsiniz. “Direct Debit” özelliği ile bu ülkelerdeki şirketler sizin izninizle hesabınızdan ödeme alabilir yani para çekebilirler. Wise Visa kart hizmeti de var. Bu kart ile 200 ülkede gizli maliyet olmadan ödeme yapabilirsiniz. Apple yada Google cüzdanlarınıza tanımlayabilirsiniz. Düşük maliyetle 60’dan fazla ülkeye para transferi yapabilirsiniz. Para ‘kavanozları’ (jar) tanımlayarak hesabınızdan bilginiz dışında ödeme yapılmasını engelleyerek paranızı organize edebilirsiniz. Bizim açımızdan en önemli özelliği ise ACH sistemi ile ABD merkezli aracı kurumlardaki hesaplarımıza sıfır maliyetle para yatırabilir veya çekebiliriz. 🙂

Wise iş hesabı nedir?

Ticaretle uğraşıyor ve küresel para transferi yapıyorsanız Wise ticaret hesabı ilginizi çekebilir. Tek bir hesapla daha ucuza ve yerel bankalarla uğraşmadan işinize odaklanmanız mümkün.

Kimin işine yarar?

Wise hesabı en çok uluslararası hayat yaşayanlar için biçilmiş bir kaftan. Seyyahları, serbest çalışanları (freelancers), uluslararası öğrencileri, iş adamlarını, sayısal göçebeleri ve yatırımcıları bu grup arasında sayabilirim.

Hesap Açılışı

Öncelikle Wise‘ın internet sayfasını açıyoruz. Blogtaki linklerden açarsanız daha güzel olur. Bana ufak bir destekte bulunmuş olursunuz. 🙂 Karşınıza aşağıdaki resimde gördüğünüz bir sayfa geliyor. Burada “Kaydolun” butonuna basarak hesap açma sürecini başlatıyoruz.

Wise internet sayfası
Wise internet sayfası

Hesap türü olarak bireyseli tercih ediyoruz. Ardından e-posta hesabımızı yazıyor ve şifremizi oluşturuyoruz.

Hesap açılışı - I
Hesap açılışı – I

İkamet ettiğimiz ülkeyi de seçtikten sonra “Kaydolun” butonuna basıyoruz.

Hesap açılışı - II
Hesap açılışı – II

Wise’ın arayüzünün ilk görüntüsü aşağıdaki resimdeki gibi karşımıza çıkıyor. Gerçi bu ekrandan önce hemen bir para transferi görüntüsü geliyor ancak ben onu kapattım. Çünkü para transferi yapma niyetim yoktu. Bilginiz olsun.

Hesap açılışı - III
Hesap açılışı – III

Bu ilk aşamadan sonra e-postanıza aşağıdaki gibi bir teyit e-postası geliyor. Burada “E-posta adresimi doğrula” linkini tıklıyoruz.

Hesap açılışı - IV
Hesap açılışı – IV

Karşımıza aşağıdaki resimde gördüğünüz ekran görüntüsü geliyor. “Devam et” diyoruz.

Hesap açılışı - V
Hesap açılışı – V

Hesabımız açıldı. Artık işlem yapmaya hazırız! 🙂

Hesap açılışı - VI
Hesap açılışı – VI

Dolar hesap bilgilerini edinme

Çoklu para hesaplarının aktive edilmesi

Aslında ilk yapacağımız iş Wise hesabımıza para yatırmak için bankadaki vadesiz TL hesabımızı “Alıcılar” kısmında kaydetmek olacaktı. Ancak, yapı değişmiş sanırım. Yukarıdaki resimde sol menünün altında gözüken “Başlayın” tuşuna basarak sürece devam etmemiz gerekiyor.

Dolar hesap bilgileri edinme - I
Dolar hesap bilgileri edinme – I

İlk soru hesap tipi hakkında geliyor. Ticari işletmemiz olmadığı için bireyseli seçiyoruz.

Dolar hesap bilgileri edinme - II
Dolar hesap bilgileri edinme – II

Sonraki aşamada doğrum tarihimiz, telefon numaramız ve adresimiz gibi kişisel bilgilerimiz soruluyor. Doldurup, “kaydet” (save) diyoruz.

Dolar hesap bilgileri edinme - III
Dolar hesap bilgileri edinme – III

Telefon numaramızın bize ait olup olmadığını anlamak için teyit mesajı ile kod gönderiliyor.

Dolar hesap bilgileri edinme - IV
Dolar hesap bilgileri edinme – IV

Gelen bu kodu girip “iki aşamalı girişi aktive et” (turn on 2-step login) seçeneğini tıklıyoruz. Maalesef bu aşamada aynı telefon numarasıyla farklı bir isim altında yeni bir hesap açmama izin verilmedi. Güvenlik açısından iyi bir şey tabi. 🙂 Sürecin kalanını ancak tahmin edebilirim. Muhtemelen bir sonraki adımda banka kartı isteyip istemediğiniz sorulacak. Daha sonra hesabınıza belli bir miktar para yatırmanız talep edilecek. En son olarak pasaport yada kimlik fotoğrafıyla beyan ettiğiniz kişi olup olmadığınız teyit edilecek diye tahmin ediyorum.

Dolar hesap bilgileri edinme - V
Dolar hesap bilgileri edinme – V

Sürecin kalanını kendi hesabımdan aldığım ekran görüntüleri ile aktaracağım. Yukarıda anlattığım süreci tamamladığınızda son menüde “Bakiyeler” (balances) kısmında farklı para birimlerinize ilişkin linkler görülecek.

Dolar hesap bilgileri edinme - VI
Dolar hesap bilgileri edinme – VI

Dolar hesap bilgilerinin edinilmesi

Dolar hesabını tıkladığınızda “Dolar hesap bilgileriniz” (Your USD account details) ifadesini göreceksiniz. Pasaport fotoğrafıyla teyit aşaması daha önce yapıldıysa burayı tıkladığınızda bilgiler karşınıza gelecektir. Ben hesap açarken bu ifadeyi tıkladığımda elimde tuttuğum pasaport fotoğrafı ile onay almam gerekiyordu. Eğer hala böyleyse pasaportunuzun bilgilerinin yer aldığı sayfasıyla kendinizin fotoğrafını çekip yüklemeniz gerekecektir. Bir iki gün içerisinde de onay gelirse hesap bilgilerinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Dolar hesap bilgileri edinme - VII
Dolar hesap bilgileri edinme – VII

Diğer para birimlerindeki hesap bilgilerini görmek içinde sol menüde yer alan “bir bakiye/hesap açın” (open a balance) ifadesini seçiyorsunuz. Karşınıza aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi farklı para birimleri geliyor. Örneğin ben İngiliz Poundunu seçtim.

Yabancı para hesap bilgileri edinme - I
Yabancı para hesap bilgileri edinme – I

Hesap detaylarını al” (get account details) ifadesini tıklarsanız İngiltere merkezli bankada adınıza açılan hesabın bilgilerini edinebilirsiniz. Pasaport onay işini bir kez yaptıktan sonra diğer 9 para birimi için aynı işlemi tekrarlamanıza gerek yok.

Yabancı para hesap bilgileri edinme - II
Yabancı para hesap bilgileri edinme – II

Wise hesabına TL yatırma

Wise hesabımıza para yatırmak için bankadaki vadesiz TL hesabımızı “Alıcılar” kısmında kaydediyoruz. Sol menüde “Alıcılar” sekmesini seçip “Banka hesabınızı ekleyin” butonuna basıyoruz. Daha sonra adımızı soyadımızı ve banka hesap bilgilerimizi girerek “Onayla” diyoruz.

Hesaba para yatırma - I
Hesaba para yatırma – I

Daha önce belirttiğim gibi aynı telefon numarasıyla farklı bir isim altında yeni bir hesap açmama izin verilmedi. O nedenle sürecin kalanını kendi hesabımdan aldığım ekran görüntüleri ile aktarıyorum. Bu arada fark etmişsinizdir belki. Ekran görüntülerinin bazıları Türkçe bazıları İngilizce. Benim menü çoğunlukla İngilizce. Arada Türkçe’ye de dönüyor. Sebebini anlayamadım şahsen. 🙂 Neyse işimize devam edelim. Hesabımızı kaydettikten sonra “Alıcılar” (Recipients) kısmında hesabımız aşağıdaki resimdeki gibi görünecek.

Hesaba para yatırma - II
Hesaba para yatırma – II

Sol menünün altında “Bakiyeler” (Balances) kısmında TRY’yi seçtiğimizde yukarıda “Ekle” (Add) ifadesi göreceksiniz. O butonu tıklıyoruz.

Hesaba para yatırma - III
Hesaba para yatırma – III

Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü geliyor. Yatırmak istediğimiz miktarı girerek “Devam” (continue) diyoruz.

Hesaba para yatırma - IV
Hesaba para yatırma – IV

Bu aşamada ödeme bilgilerini elde ediyoruz. “Birleşik Ödeme Hizmetleri” adlı bir şirketin Fibabank’taki vadesiz TL hesabı bilgileri (IBAN) çıkıyor. Bu şirket aslında Wise‘ın Türkiye’de ki şirketinin ismi. Kendi banka hesabınızdan şirketin bu hesabına beyan ettiğiniz miktarı EFT yapıyorsunuz. Tabi EFT yaparken aşağıda karaladığım referans numaranızı da yazıyorsunuz. Daha sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz seçeneklerden “banka transferini yaptım” (I’ve made my bank transfer) seçebilirsiniz. Kısa bir süre içerisinde şirketin havuz hesabı kontrol edilerek yatırdığınız para hesabınızda gözükecek.

Hesaba para yatırma - V
Hesaba para yatırma – V

Sonuç olarak

Wise hesabı uluslararası para transferi sorunumu devrimsel bir şekilde çözdü. Bloğu zaman sıralamasına göre okursanız uluslararası para transferinin yüksek maliyeti ve bu maliyeti düşürme çabalarımı hemen fark edeceksiniz. Interactive Brokers, Türkiye’de ki bir bankada vadesiz TL hesabı açarak bu sorunu çözmüştü. Ancak, TD Ameritrade, Webull gibi aracı kurumlar için yüksek maliyet sıkıntısı devam ediyordu. Wise hesabı, bu sorunu kalıcı şekilde çözdü. Hatta, Interactive Brokers ile Wise hesabımı ilişkilendirerek uluslararası para transferi maliyetini neredeyse sıfıra çektim. Miktardan bağımsız olarak sadece 2 dolarlık bir kur maliyetim var. 🙂 Ayrıntı için şu yazıya bakabilirsiniz. Para transferi sorunu ortadan kalkınca küçük yatırımcı açısından uluslararası aracı kurumlar ile çalışmak yerli aracı kurumlarla çalışmaktan çok daha ucuz hale geldi. Nitekim benim tercihimde bu yönde değişti. Wise ile ilgili olarak çok kişisel yardım talebi mesajı aldım. Umarım bu yazı benzer sorunları yaşayan her okuyucum için yararlı olur.

Sağlıcakla kalın.

Okuyucularıma Not

Pinti Değil Tutumluyum’a ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Bu bloğu ayakta tutabilmek ve masraflarını karşılayabilmek için bağlı linkler kullanmaya karar verdim. Eğer burada yazdıklarımın size bir değer kattığını düşünüyorsanız, aşağıdaki linklere tıklayarak bana destek olabilirsiniz.

Ya da doğrudan bana bir kahve ısmarlayabilirsiniz: Buy Me a Coffee

Wise (eski adıyla TransferWise) hesabı ile yurtdışı aracı kurumlara düşük maliyetli para transferi yapmak için: Wise hesabı açın.

Interactive Brokers ile 33 ülkede yer alan 135 piyasaya 23 farklı para birimi kullanarak erişebilirsiniz. Hisse senedi, tahvil, opsiyon, futures, FX ve fon işlemlerinizi çok düşük maliyetle yapabilirsiniz. Interactive Brokers hesabınıza para transferini Türkiye’de ki Türk Lirası hesabınızdan EFT yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Interactive Brokers hesabı açın.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021 Pintidegiltutumluyum

30 thoughts on “Wise Hesabı: İnceleme ve Görsellerle Hesap Açılışı

  1. Merhaba,
    İnteractivebrookers aylık bedeli göz önünde bulundurulunca en masrafsız yatırım seçeneği, wise+ameritrade mi olmakta?

    Ayrıca blog için teşekkür ederim, garanti international üzerinden yatırım yapıyordum fakat komisyonlar yüzünden özgürlüğüm çok kısıtlanmıştı, ve index yatırım opsiyonum da yoktu. İnteractivebrookersa geçmeyi planladım , daha defansif bir yatırım planı hazırladım. Sizin yazdıklarınız da çok öğretici oldu.

    Fakat portföyümün bir kısmını kendi bireysel seçimlerimle daha riskli araçlarda kullanmayı tercih etmekteyim, yaşımın da 24 olmasından ötürü risk iştahımın fazla olmasını haklı buluyorum.

    Her ne kadar sizin ilgi alanınıza çok girmediğini düşünsem de, opsiyonlarla işlem yapmakta mısınız merak ediyorum.

    1. Merhaba;

      Güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum öncelikle. Aracı kurum seçimi tamamen sizin yatırım plan ve tercihlerinize bağlı. Wise+TDA güzel bir seçenek eğer IBKR’nin aylık minimum komisyon oranını ödemek istemiyorsanız. En azından ben henüz daha ucuz bir kombinasyon bilmiyorum. Opsiyonlarla ilgili hiç işlem yapmadım. Yaparsam da sizlerle paylaşırım buradan. Bol kazançlar diliyorum.

      1. Merhaba. Ben yurtdışından para alacağım ama euro olarak almam gerekiyor. ben try hesabı açarsam karşı taraf bana euro olarak çevirip atabilecek mi ? yoksa benim direkt euro hesabı mı açmam lazım

        1. Merhaba Yusuf Bey;

          Hesabınıza Euro yatması için banka hesabınızında Euro cinsinden olması gerekir. Selamlar.

  2. webull için ücretsiz hisse senedi promosyonunun sadece ABD vatandaşları için geçerli olduğunu sanıyorum. o kısım dışında yine gayet öğretici bir yazı olmuş, teşekkürler. severek okuyorum. selamlar

    1. Merhaba Can Bey;

      Webull bir gün önce yeni bir kampanya başlattığı konusunda beni bilgilendirdi. Bunun üzerine, yazıların altında yer verdiğim bağlantılı linkler kısmında bu kampanyaya ilişkin açıklama ekledim. ABD dışında da geçerli olduğunu teyit etmek için şirket temsilcisiyle yazıştım. Maalesef bu yeni kampanyanın da ABD dışında henüz geçerli olmadığını öğrenince kampanya açıklamasını kaldırmak zorunda kaldım. Bundan sonra benzeri bir durumda önce teyit edip sonra duyuracağım. Selamlar.

  3. Merhaba, bilgilendirici yazınız için teşekkürler. Bugün dolar hesabı açtım ve hesap bilgilerini öğrenebilmek için 20 $ yatırdım. Referans numarası yazmadım (çünkü yazacak yer bulamadım) bankamdan Wise IBAN numarasına 20 $’a karşılık gelen TRY transfer ettim. Sorunsuz şekilde Wise dolar hesabıma geçti ve hesap bilgilerini görebildim (pasaport ile fotoğraf adımlarını tamamlyarak). Şimdi düşündüm de, EFT yaparken Referans numarasını açıklama kısmına mı giriyoruz?

    1. Merhaba Hüseyin Bey;

      Hesabınız hayırlı olsun. Dolar hesap bilgilerini görebildiğinize göre ABD merkezli yabancı aracı kurumlardaki hesabınıza ACH sistemi ile sıfır maliyetle para gönderebilirsiniz. Bu transfer işlemlerini, dolar hesap bilgilerini kullanarak aracı kurum arayüzünden yapacaksınız. Örnek için aşağıdaki yazılara bir göz atın. Selamlar.

      Wise Çoklu Para Hesabı ve TD Ameritrade
      Para Çekimi: TD Ameritrade’den Banka Hesabınıza
      Wise Dolar Hesabı ve Interactive Brokers

  4. Referans numarasını nereye giriyorsunuz Wise dolar hesabına “Add” yoluyla bankanızda EFT yaparken?

    1. Merhaba Hüseyin Bey;

      Bankanızdaki vadesiz TL hesabınızdan Wise hesabına para aktarırken referans numarasını nereye yazıyorsunuz diye anlıyorum sorunuzu. Wise’ın Türkiye’deki şirketinin havuz banka hesabına EFT yaparken, notlar kısmına aldığınız referans numarasını yazacaksınız. Böylece para hesabınıza daha hızlı aktarılır. Kolaygelsin.

  5. Turkiyeden wise hesaba para yatırmak için, Fibabank da vezneden direk hesaba € ya da $ yatirabilirmiyiz. Yatirilirsa nekadar zamanda hesaba gecer. Nekadar kesinti olur?

    1. Merhaba Tuğba Hanım;

      Bildiğim kadarıyla hayır. Zira firmanın havuz hesabı TL hesabı. İsterseniz yine de firmaya bir sorun. Kolaygelsin.

  6. Merhaba wise hesabı açtıktan sonra türkiyedeki banka hesaplarımda ki parayı wise hesabıma atıp, kanada da onu çekebilir miyim

    1. Merhaba Murat Bey;

      Kanada’da bir hesabınız varsa çekebilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak herhangi bir hesabınız yoksa çekebileceğinizi sanmıyorum. Yine de bir müşteri yetkilisiyle görüşmenizi öneririm. Selamlar.

  7. Merhaba, bilgiler için teşekkür ederim. Yurtdisindan müsterilerden yabancı birim (dolar, pound) para dolar veya pound Wise hesabimiza ödendikten sonra, o parayı Türkiye’deki bankamdaki döviz hesabıma aktarabilir miyim, yoksa sadece TL olarak TL hesabıma mi aktarabilirim?

    Su an Wise hesabım olmadıgı için US, müşterim Wise ile benim Türkiye’de bankadaki US hesabıma para gönderiyor. Her seferinde 10 dolar kesiliyor. Bunun için Wise hesabi açmayı düşünüyorum, fakat dolar veya pound olarak ödeme alamazsam, bu pek işime yaramaz.

    1. Merhaba Nergiz Hanım;

      Maalesef Wise hesabınızdaki dolarınızı TL’ye çevirmeniz gerekiyor. En azından en son durum böyleydi. Yine de firma yetkilileri ile irtibata geçip teyit edebilirsiniz. Kolaygelsin.

  8. Merhaba, ben bu referans numarasının nereye yazılacağı kısmını tam olarak anlayamadım. Kendi bankamdan EFT yaparken açıklama kısmına mı yazacağım yoksa eft yaptıktan sonra wise de bir yeremi yazcağım orayı tam anlayamadım. Yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdiden teişekkürler..

    1. Merhaba Ramazan Bey;

      Bankadaki vadesiz TL hesabınızdan Wise’ın (Birleşik Ödeme Hizmetleri) havuz hesabına ETF yaparken ETF’nin açıklama kısmına referans numaranızı yazmanız gerekiyor. Böylece, havuz hesaba gelen parayı hızlı bir şekilde Wise’daki kendi hesabınıza aktarabilirler. Kolaygelsin.

  9. merhaba. almanyaki akrabama para göndereceğim. Acaba ilk önce wise hesabımdaki euro bakiyeme para yükleyip öyle mi akrabamın banka hesabına göndermeliyim. yoksa direkt try to euro olarak akrabamın banka hesabına göndermeliyim? Hangisi daha tasarruflu oluyor?

    1. Merhaba;

      Bu şekilde hiç para göndermediğim için bilemiyorum. Ancak, her iki yöntemi de sonlandırmadan denerseniz sanırım ne kadar komisyon ödeyeceğini de görebilirsiniz. Kolaygelsin.

  10. Merhaba. Londradan bana pound gelecek. Wiseda TL hesabı açtım. Merak ettiğim şey bu para hesabımıza geldiğinde bu parayı nasıl banka hesabımıza aktaracağız ? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler

    1. Merhaba;

      Banka hesabınıza belli bir ücret karşışığında ETF yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı Wise’ın yardım kısmında bulabilirsiniz. Kolaygelsin.

  11. Hocam merhaba webulldan wise hesabini doğrulamıyorum webull iki deposit wise hesaba gönderiyor ben webulla girip o gönderilen depositleri kronolojik sıraya göre girjyorum ancak yine yanlış diyor bı turlü wise hesabini baglayamadim yardımcı olur musunuz iyi günler diliyorum

    1. Merhaba Mustafa Bey;

      Webull, yakın zamanda Türkiye’den açılan hesapları kapatmaya başladı diye biliyorum. Belki sorun bu yüzdendir. Her halukarda bir firma temsilcisi ile görüşmeniz daha faydalı olur. Kolaygelsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top